کانون معماری آموزش و انجام نرم افزار های معماری

آموزش و انجام کارهای تری دی مکس ، وی ری شامل رندر، نورپردازی، متریال دهی، سه بعدی سازی و ...

کانون معماری آموزش و انجام نرم افزار های معماری

آموزش و انجام کارهای تری دی مکس ، وی ری شامل رندر، نورپردازی، متریال دهی، سه بعدی سازی و ...

آموزش نکات مهم مربوط به image sampler برای طبیعی کردن رندرهای Vray در تری دی مکس

ما در این سری آموزش ابتدا شما را با اصطلاحات و قسمت های مختلف وی ری آشنا می کنیم تا در تمرینات و پروژه های عملی که انجام می دهید و یا احیاناً از فیلم های آموزشی استفاده می کنید ، وقتی  منویی که در فیلم یا در آموزش های تصویری سایت دیدید ،بدانید مربوط به چه قسمتی است و چه کاربردی دارد .در کیفیت رندر نهایی وی ری عوامل بسیاری دخیل می باشد ، یکی از مهمترین آنها بحث Image sampler  می باشد .ببینیم image sampler چیست ؟در گرافیک کامپوتری و بالخصوص گرافیک raster ما بحث aliasing  را داریم .الیاسینگ که در ادامه مبحث با آن آَنا می شوید را باید تا حد ممکن کاهش بدهیم ، image sampler در وی ری این کار را برای ما انجام می دهد .اگر بخواهم بطور ساده  بحث aliasing   را توضیح دهم یک صفحه شطرنجی را در نظر بگیرید018_01فرض کنید می خواهید در این صفحه شطرنجی  یک خط راست بکشید ، خیلی ساده پیکسل های کنار هم  را رنگ آمیزی و یک خط راست ایجاد می کنید . این خط منظم و یکنواخت می باشد . حالا فرض کنید در این صفحه شطرنجی می خواهید یک خط مورب بکشید ، برای ایجاد خط هم باید یک خانه ی کامل را رنگ آمیزی کنید (یک مربع کوچک باید کاملا پر شود و برای رسم خط، این مربع ها کنار هم رنگ آمیزی می شود). با این پیش فرض برای رسم خط مورب در این صفحه شطرنجی  یک خط با لبه های صاف و یکنواخت نخواهیم داشت . به این ناهمواری های کنار خطوط مورب در گرافیک کامپیوتری aliasing  می گوییم .i

این بهم ریختگی باعث افت کیفیت کار گرافیکی می شود ، به روش و الگوریتم هایی که باعث کمتر شدن و  رفع این بهم ریختگی مخصوصاً در لبه های تصاویری که نسیت به هم کنتراست (تضاد ) رنگی دارند Anti Aliasing  می گوییم.در تصویر زیر حرف A را در دو حالت می بینید.imagesAliasing  در تمام عکس هایی که با نرم افزارهای گرافیکی ، مخصوصاً تری دی مکس ایجاد می شود وجود دارد . در وی ری یکسری روش ها موجود می باشد که ا میتوانید این به هم ریختگی را تا حد ممکن کمتر کند و کیفیت خروجی رندر شما را بهبود دهد .نکته: یادتان باشد رعایت همین نکات ریز ، در نهایت با هم جمع شده و باعث می شود رندر خروجی شما مانند افراد حرفه باشد .در این درس و چند درس آینده با تکنیک های Vray  برای کاهش اثر aliasing آشنا می شویم .قسمت V-ray::Image Sampler (Antialiasing)در پنجره Render Setup (با زدن کلید F10 می توانید این پنجره را باز کنید ) و در سربرگ V-ray ، کرکره ی V-ray::Image Sampler (Antialiasing) را خواهید دید ، این قسمت در وی ری مسئول کاهش آثار aliasing  می باشد که در صورت عدم تنظیم مناسب این قسمت ، رندر خروجی ممکن است کیفیت مناسبی نداشته باشد

.2015-04-20_18-51-572015-04-20_18-52-30ببینیم در کجای عکس ها بیشترین aliasing  پیش می آید ؟فرض کنید تصویر ما یک میز قهوه رنگ در یک اتاق خالی سفید باشد ، در این تصویر و یا هر تصویری ، aliasing  در لبه اجسامی که در تصویر وجود دارد پیدا می شود و علت آن هم تضاد بین رنگ های دو شکل می باشد مثلا در تصویر فرضی ما تضاد بین رنگ سفید و قهوه ای ، هرچه این کنتراست بیشتر باشد ،  aliasing  خودش را بیشتر نشان می دهد .2015-04-21_19-39-22وی ری برای رفع aliasing  از قسمت های مختلف عکس نمونه برداری می کند و جاهایی که تضاد رنگی وجود دارد سعی می کنید بین این دو تضاد رنگی- مثلا سیاه و سفید- یک طیف رنگ خاکستری نیز ایجاد کند تا این تضاد رنگ کمتر باعث aliasing شود .

3)در تصویر زیر یک رندر بدون در نظر گرفتن فیلترهای آنتی الیاسینگ در وی ری را مشاهده می کنید :sponza_noaa و در تصویر زیر فیلتر آنتی الایزینگ (در تلفظی متفاوت!) را می بینید : همانطور که تصویر گویاست ، لبه های داخل عکس بسیار نرم شده است.اگر به زمان رندر که در پایین عکس ها ثبت شده است ، دقت کنید می بینید که این فیلترها زمان رندر را افزایش می دهند .sponza_fixedدر وی ری سه نوع نمونه بردار مختلف داریم  که در تصویر زیر می بینید 7در درس های آینده با تک تک این موارد آشنا می شویم و خواهیم دید که استفاده از آنها در کدام صحنه ها مناسب تر است .

ترفندهای کاربردی اتوکد 2015 برای معمارا ن و طراحان

Hyperlink به اشیا موجود

یکی از جالبترین قابلیتهای اتوکد اضافه کردن Hyperlink به اشیا موجود در محیط ترسیم هست.
Hyperlink ها درست مثل همین Hyperlink های صفحات وب کار میکنند. به عنوان مثال شما میتوانید قسمتی از محیط ترسیم رو به فایل اتوکد دیگری لینک کنید تا کاربر به راحتی با یک مجموعه ترسیمات مرتبط، ارتباط برقرار کنه.
هنگام ساخت Hyperlink هیچگونه محدودیتی از نظر آدرس مقصد وجود نداره. میتونه یک فایل اتوکد دیگه باشه یا اینکه یک فایل MSWord و یا DOC, XLS, PDF و … این فایلها میتوانند روی سیستم شما و یا روی سرور و یا اینکه یک آدرس وب و … قرار گرفته باشند.
برای ساخت Hyperlink در خط فرمان تایپ کنید : HYPERLINK یا اینکه از میانبر Ctrl-K استفاده کنید. سپس شی مورد نظر رو انتخاب کنید. و در پنجره ای که باز میشه آدرس HYPERLINK رو وارد کنید. میتونید یک توضیح هم اضافه کنید. هنگامی که موس شما روی یک شی لینک شده برود علامت موس نمایشگر موس عوض میشه و متنی که نوشتید ظاهر میشه. با گرفتن کلید Ctrl و سپس کلیک کردن بر روی شی مورد نظر آدرس مقصد لینک باز میشه. اگر مقصد یک فایل اتوکد باشد اون فایل در پنجره جدیدی باز میشه.

رمز گذاری رو فایل های اتو کد!
 رمز گذاری رو فایل های اتو کد!
یکی از دغدغه های کاربران اتوکدمعمولاً دارند غیر قابل دسترس کردن سایرین از فایل هایی است که کار کردن.
برای این کار از دو روش میشه اقدام کرد.
1-از طریق پنجره save drawing az:
این پنجره زمانی ظاهر می شود که بخواهیم برای اولین بار فایلی را save کرده یا از فرمان save az استفاده کرده باشیم.
منوی toolsکه دربالا سمت راست این پنجره هست را زده و گزینه Security options… را می زنیم.
از پنجره باز شده در ری اوت Password,رمز دلخواه را وارد کرده و ok می زنیم.پنجره جدیدی باز خواهد شد که در آن مجدداً رمز را وارد کرده و ok کرده و file را saveمی کنیم.
2-در پنجره option:
Op تایپ کرده و اینتر می کنیم.در ری اوت open and save در قسمت file Safety Precautions دکمه Security options..را زده و ادامه کار مثل مرحله قبل.


حجم زیاد فایل ها در اتوکد

گاهی اوقات فایلهای شما حجم بسیار زیادی دارد. در حالی که داخل آنها ترسیم های کوچک و ساده ای هست و در برخی موارد با پاک کردن تمام اشیا داخل محیط ترسیم باز هم حجم فایل اتوکد به طور غیر طبیعی بزرگ است.احتمالا اشیا غیر ضروری زیادی در داخل ترسیم شما جا خوش کرده اند.
بهتره ابتدا تمام لایه ها را روشن کرده و اگر قفل هستند آنها در از حالت قفل در بیاورید. سپس با کمک دستور Purge فایل خودتان را از دست بلوک های بدون مصرف و لایه های خالی و سبک های متن و خطوط بدون مصرف و … راحت کنید در بیشتر مواقع لازم است دستور Purge را بارها اجرا کنید تا تمام زواید نقشه حذف شوند. با کمک دستور Audit میتوان ایراد های کوچک ترسیمی را برطرف کرد. پس از اجرای این دستور حتما دوباره دستور Purge را اجرا کنید تا اشیا ای که به دلایل مختلف در مرحله قبلی حذف نشده بودند قابل Purge کردن باشند.
بعد از انجام تمام مراحل بالا ممکن است هنوز اشیائی در ترسیم شما به طور مخفی مانده باشند. برای شناسایی این اشیا میتوانید از دستور DBLIST استفاده کنید. ممکن است این اشیا یکی از اینها باشند:
1. متن ها و یا attribute هایی که فقط شامل کاراکتر فضای خالی (Space) هستند.
2. سطوحی که کلیه لبه های آنها نامرئی هستند. این سطوح در اکثر مواقع توسط نرم افزارهای جانبی (Add-on) و پلاگ-این های اتوکد ترسیم میشوند.
3. بلوک هایی که فقط شامل attribute های نامرئی باشند.
4. نقطه های تنهایی که ممکنه به زحمت دیده شوند.
برای حذف این موارد ابتدا باید آنها را به حالت مرئی در بیاوریم تا قابل مشاهده و انتخاب شوند. برای حل مشکل شماره یک کافیه برای متغیر QTEXTMODE مقدار 1 را انتخاب کنید. برای موارد ردیف دوم مقدار متغیر SPLFRAME را تغییر دهید. برای ردیف سه از متغیر ATTDISP استفاده کنید. و برای مرئی شدن اشیا ردیف چهارم متغیر PDMODE را 3 و متغیر PDSIZE را 0 قرار دهید. سپس ترسیم خود را با کمک دستور regen به روز کنید. مشاهده میکنید که تمامی اشیا نامرئی قابل مشاهده شدند. حال اگر لازم باشد میتوانید آنها را پاک کنید. فراموش نکنید که در پایان تمامی متغیر هایی که عوض کردید را به حالت اولیه برگردانید.
به خاطر داشته باشید در ترسیم خود از بلوکهایی استفاده کنید که واقعا در ترسیم لازم هستند. به عنوان مثال تمام ترسیم خود را به بلوک تبدیل نکنید (کاری که خیلی ها انجام میدهند

دستور UNDEFINE

با دستور می‌توان دستورات توکاراتوکد را به فهرست دستورات تعریف نشده فرستاد و از اجرای آنها جلوگیری کرد. مثلاً اگه بخواهید فرمانی مانند فرمان Lineرا به فهرست دستورات تعریف نشده بفرستید کافیه تایپ کنید Undefineو اینتر بزنید و بعد در پاسخ به درخواست فرمان نام فرمانی که میخواهید بنویسید:
Command: UNDEFINE
Enter command name: line
از اون به بعد دیگه فرمان Lineبه هیچ وجه اجرا نمی شه نه از طریق خط فرمان، نه از طریق منو و نه از طریق نوار ابزار یا الیاس.
البته چنانچه قبل از هر دستوری یک نقطه قرار دهید حتی اگر آن دستور در لیست دستورات تعریف نشده باشد نیز اجرا می‌شود. یعنی می توان در خط فرمان تایپ کرد
Command: .l
از دستور REDEFINEنیز برای خارج کردن دستورات از لیست مذکور و اجرای عادی آنها استفاده می‌شود
دستوری برای رفع خطاهای اتوکد

از دستورAUDITبرای رفع نمایش خطاهای اتوکد به روش زیر استفاده می کنیم
Command: audit
Fix any errors detected? [Yes/No] : y

 

خطای هنگام بازشدن فایل های اتوکد

یکی از اشکالات برنامه محبوب اتوکدPRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT می‌باشد این خطا در حین باز کردن فایل برنامه و یا در هنگامprint گرفتن و یا درحال کپی کردن از فایل خراب ایجاد می‌شود که برای از بین بردن این خطا کافی استمراحل زیر را دنبال کنید. برای از بین بردن آن ابتدا فایل را کامل باز می‌کنیم سپس در خط فرمانDXFOUT را تایپ می‌کنیم سپس در پنجره باز شده پروژه را با همان پسوند دادهشده ذخیره می‌کنیم سپس پروژه ذخیره شده را مجددا باز کرده و دو باره فرمانDXFOUT را اجرا می‌کنیم این بار پروژه را با پسوند معمول اتوکد سیو می‌کنیم.